Άλλα χρήσιμα τηλέφωνα

1034 - Γραμμή Επικοινωνίας για την Κατάθλιψη
Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 21:00

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπό την εποπτεία ομάδας ψυχιάτρων.

1145 - Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης “ΙΘΑΚΗ”

Ενημέρωση για θέματα εξαρτησιογόνων ουσιών. Ψυχολογική υποστήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης και της συζήτησης μέσω τηλεφώνου.

1114 - Γραμμή για τον τζόγο

Η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και Τηλεσυμβουλευτικής λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ και έχει στόχο την παροχή ενημέρωσης και βοήθειας για τα ζητήματα που δημιουργεί η προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο στους ίδιους τους παίκτες και τα μέλη της οικογένειάς τους.

2107222222 - Τηλεφωνική γραμμή για το AIDS

Λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00-21.00

Στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχοκοινωνικών επιστημών, οι οποίοι στο πλαίσιο της Πρόληψης και της Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας παρέχουν έγκυρη επιστημονική ενημέρωση και εξειδικευμένη ψυχολογική στήριξη σε σχέση με τη ΗIV λοίμωξη

116123 - Η Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή

Συμβάλει θετικά σε περιστατικά ψυχολογικής στήριξης ενηλίκων ιδιαιτέρως δε ηλικιωμένων.

11528 - Δίπλα σου

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για λεσβίες, γκέι, τράνς, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

15900 - Γραμμή SOS

Η Γραμμή SOS είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας.

Απευθύνεται σε γυναίκες:

  • που υφίστανται σωµατική κακοποίηση.
  • που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηµατική ή λεκτική βία
  • που υφίστανται οικονοµική βία
  • που έχουν υποστεί βιασµό ή απόπειρα βιασµού
  • που έχουν υπάρξει θύµατα πορνείας ή trafficking
  • που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια
1031 - ΟΚΑΝΑ

Άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις ψυχοτρόπες ουσίες και τη χρήση τους, την πρόληψη και τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, τη θεραπεία και τις υπάρχουσες υπηρεσίες, τον ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματά του, η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη βραχείας διάρκειας και η άμεση βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε καταστάσεις κρίσης, οι οποίες σχετίζονται με τη χρήση ουσιών (σύνδρομο στέρησης, αυτοκτονική συμπεριφορά, πρόληψη υποτροπής).

1145 - ΚΕΘΕΑ

Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις.

2243024167 - ΚΕΘΕΑ Καλύμνου

Το ΚΕΘΕΑ Καλύμνου παρέχει:

  • Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση για νόμιμες και παράνομες ουσίες.
  • Συμβουλευτική και θεραπεία για άτομα με πρόβλημα χρήσης ουσιών.
  • Συμβουλευτική και υποστήριξη στο άμεσο περιβάλλον όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης.
  • Υπηρεσίες επανένταξης σε άτομα που ολοκληρώνουν τη θεραπευτική διαδικασία.
2242067420, 2242067425-427 - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στο δήμο της Κω.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί ή υφίστανται: ψυχολογική, συναισθηματική ή λεκτική βία, σωματική βία, οικονομική βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό ή απόπειρα βιασμού, γυναίκες θύματα εκμετάλλευσης ή πορνείας. Το Κέντρο Συμβουλευτικής παρέχει εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική συμβουλευτική υποστήριξη, φιλοξενία των γυναικών και των σε ξενώνες προσωρινής διαμονής, καθώς και δωρεάν νομική υποστήριξη σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κω.

1018 - Γραμμή για την πρόληψη της αυτοκτονία

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία, είναι γραμμή υποστήριξης για την κρίση και την πρόληψη αυτοκτονιών. Επανδρωμένη με ειδικευμένους ψυχολόγους και ψυχιάτρους, η γραμμή λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

2109234904 - ΑΝΑΣΑ Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Διατροφικές Διαταραχές

To Κέντρο Ημέρας ΑΝΑΣΑ, αποτελεί την πρώτη μάχιμη προσπάθεια της ΑΝΑΣΑ για παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, στους πάσχοντες από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Είναι το πρώτο και μοναδικό, στη χώρα μας, Κέντρο Ημέρας εξειδικευμένο στις διατροφικές διαταραχές που παρέχει δωρεάν, υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και συμβουλευτικής υποστήριξης των πασχόντων και των οικογενειών τους.

2105220416, 2104224142 Ανώνυμοι αλκοολικοί

Το πρόγραμμα των A.A. όπως αυτό διατυπώνεται στα Δώδεκα Βήματα για την ανάρρωση, προσφέρει στον αλκοολικό μία ευκαιρία να αναπτύξει έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής ελεύθερος από το αλκοόλ.

2103617089 - Ανοιχτή Γραμμή Βοήθειας - 18 Άνω

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 16:00

Αν αντιμετωπίζετε προσωπικό πρόβλημα ή θέλετε να βοηθήσετε κάποιο οικείο σας πρόσωπο που έχει πρόβλημα που σχετίζεται με χρήση ουσιών ή απλά θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μας και τη λειτουργία του, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Η Ανοικτή Γραμμή είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας (FESAT).